tisdag, maj 08, 2012

Polis polis potatismos

Ganska ofta får man höra att det inte finns tillräckligt med poliser i samhället, men jag vet minsann var de är. De är i närheten av mig. Är jag utanför huset i fem minuter så ser jag garanterat en polisbil köra förbi. Igår gick jag på en liten gångväg och stannade till för att knyta skon och vips så kom det en polisbil som gled förbi. En annan gång när jag mötte en polisbil på en gångväg var i min ungdoms glada dagar när jag satt och hånglade på en parkbänk med en pajk jag hade kidnappat så gled det upp en polisbil och så vevade polisen ner rutan och sa "Ska ni knulla får ni gå hem". Tack för tipset konstapeln.

När jag åker hem till lilla Gällstad lyckas jag oftast skaka av mig dem men annars är de överallt. Generellt så har jag ganska goda tankar om polisen. De få jag träffat på face2face (vilket inte är så många; de brukar hålla sig i bilen) har varit väldigt trevliga (och de är ju uppenbarligen måna om våra ungdomar och ger dem goda råd), men så fort jag ser en polisbil så känner jag mig så jäkla skyldig. Cyklar jag så börjar jag panikartat reflektera över om jag kom ihåg lamporna (trots att det är mitt på dagen), går jag så börjar jag tänka på vilka regler som gäller för gångtrafikanter. Har jag precis åkt förbi ett trafikljus så blir jag helt plötsligt helt bombsäker på att jag körde mot rött. Jag är i det stora hela en väldigt laglydig medborgare men när jag ser en polisbil känns det som det flyger upp en stor skylt bakom mig "Det var hon, det var hon!!".

En gång när jag och några kompisar skulle åka till Gislaved (av alla ställen) för att gå på konsert (jepp), så blev vi stoppade av polisen och min kompis som körde fick blåsa. Det är för övrigt också en sådan situation när man blir skitnervös, trots att man vet att man inte har druckit en droppe alkohol. Testet var okej men eftersom vi hade åkt lite vilse så passade vi på att fråga om vägen. Ja ni är tvungna att vända och köra tillbaka. Okej tänkte vi. 100 meter längre bort gjorde vi en vänstersväng och körde tillbaka på vägen vi kom ifrån. - Fan va konstig den här vägen ser ut, säger M som kör - Det är för att du kör på trottoaren!! Ordningsmaken såg dock mellan fingrarna på vår lilla "vansinneskörning". Puh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar