torsdag, maj 10, 2012

När världen går framåt

Igår skrev DN om att Obama sagt sig vara för gay-äktenskap. Verkligen på tiden att en amerikansk president vågar stå upp på det sättet. Sjukt modigt med tanke på hur ruskigt extremistisk den amerikanska högern är. Som ett exempel kan vi ju ta när Obama ville genomföra att försäkringar som arbetsgivarna tillhandahåller för sina anställda, även ska innefatta preventivmedel, detta skulle även de religiösa arbetsgivarna tvingas göra, vilket ledde till att republikanerna började gapa och skrika om att Obama förde ett krig mot religionen. Snacka om att göra en höna av en fjäder. Okej om han sagt att alla teologiutbildningar i USA skulle läggas ner, eller att de ska riva alla kyrkor, DET skulle vara ett krig mot religionen, men lite p-piller?

En annan sak som jag blev glad av var en intervju med Soran Ismail i SJ:s tidning kupé (Här kan ni läsa online-versionen av tidningen). I sina stand-ups brukar han prata en del om Sverigedemokraterna, som han inte direkt delar åsikter med. Men han pratar inte bara OM dem, han pratar faktiskt med dem också:


Ingen sverigedemokrat kommer att sluta vara sverigedemokrat bara för att de blir trakasserade eller hotade. Men jag tror faktiskt att om man vågade prata och debattera med dem, som Soran gör, så skulle de kanske börja fundera. Det är nog enda sättet. Deras argument håller inte, men om vi inte bemöter dem så kommer ingen fatta det.

Ja ibland känns det som att jorden snurrar åt rätt håll. Reaktionerna på Obamas uttalanden ska bli spännande att ta del av.

Nä nu drar jag till Madrid. Adiós!

1 kommentar:

  1. Jag snackade om homosexualitet precis imorse med några amerikanska kristna kompisar. De är konservativa och höger, men inte så "ruskigt extremistiska".

    Du kanske känner för att stifta bekantskap med den kristna synen på homosexualitet t ex här:
    http://www.youtube.com/watch?v=KMB5SBMDHnk&feature=related

    SvaraRadera