fredag, maj 18, 2012

Om jättetamponger i USA

I USA är ju allt större än någon annanstans på jorden. Tittar man på "Extreme Makeover - Home Edition" så är sofforna gigantiska, matsalsborden enorma och alla inredningsteman är överdrivna till en bisarr nivå. Lilla Jimmy, 8 år säger att han vill bli brandman när han blir stor och får en vecka senare se att hans rum förvandlats till en brandstation. "WOW" tänker Jimmy och hans polare i ungefär 4 år, innan de når puberteten och sakta börjar inse att en brandstation inte är det ultimata när man ska försöka hångla upp en klasskompis av kvinnligt kön. Kanske hade en riktig brandstation funkat, men inte en brandstationslekplats. Eftersom Jimmys föräldrar är sjuka/veteraner/allmänt fattig och inte har råd att göra om den fiffiga inredningen så får han stå ut med att vara ohånglad tills han flyttar och börjar på college (för Jimmy ska ju bli ekonom och inte brandman).

I alla fall. Allt är stort i USA verkar det som. Deras kroppar, hus, bilar, matförpackningar, självcentrering, okunskap om omvärlden och statsskuld.

Ibland blir man dock fundersam över storleken på vissa saker. För ett par veckor sedan började jag att se om Sex and the City från början. I ett avsnitt ska Carrie och Samantha äta på en ny och supertrendig restaurang på Manhattan, men den sjukt bitchiga hovmästaren (en kvinna), låter dem inte få ett bord. Men. Carrie går på toa och där inne tittar den bitchiga hovmästaren ut från ett bås och frågar om Carrie möjligtvis har en tampong. - Of course, svarar Carrie och från sin yttepyttelilla handväska plockar hon fram en tampong som har ungefär samma storlek som ett stearinljus. Jag kan bara dra slutsatsen att Carries lilla väska nu är tom eftersom jättetampongen bör ha tagit upp allt utrymme.

Varje gång jag sett en tampong i en amerikansk serie eller film (något som bara förekommer när två tjejer med oegentligheter av något slag, förenas på tjejtoaletten då den ena behöver en tampong och den andra kan förse henne med den, vilket ofrånkomligt leder till vänskap), är den ungefär tre gånger så lång som en normal "svensk" tampong. Vad gäller stora hus och stora bilar så känns det ganska givet att man på så sätt försöker visa upp hur rik man är (eller önskar att man var). Men en jättetampong? Hur tänkte de där? Har man försökt lansera mindre tamponger i USA och misslyckats? - Nä, vi vill hellre ha de här klumpiga stora grejerna mellan benen. Har jag missat något? Är det kanske vi som ska ta efter dem?

Är det någon som sitter inne med information kring detta fenomen? Släng i så fall ihop en liten kommentar är ni snälla för det här förbryllar mig.

4 kommentarer:

  1. Den nedre delen är bara till för att få in tampongen, och tas loss sen så som jag fattat det. Kanske smidigt, men dubbelt så mycket sopor...

    SvaraRadera
  2. Linda i din klass!18 maj 2012 kl. 14:12

    De säljs i sverige i vissa affärer med. Två av mina kompisar använder dem då de tycker det känns fräschare. Själva tampongen är bara typ hälften-en tredjedel så lång som själva förpackningen, man för in hela och "drar" sen ut den långa delen och då stannar tampongen kvar inne :)

    SvaraRadera
  3. De heter tampax och finns även i Sverige.. Och de är inte så stora som förpackningen utan de innehåller en införingshylsa! Hygieniskt!

    SvaraRadera
  4. Ser att en redan svarar om tampax, mycket bra å hygieniska. Sen känns det lite taskigt att "dra alla över din syn på usa" kam måste jag säga...

    SvaraRadera