måndag, juni 04, 2012

TUUUUT

Visst blir man lika förvånad varje gång. Helt plötsligt hör man ett långt tut. I några sekunder tror man att det är en lastbilschaufför som kör förbi som har fastnat på tutan. Sen kopplar man. Klockan är tre, det är måndag, till och med första måndagen sista månaden i kvartalet. AHA! Det är den där "Viktigt meddelande till allmänheten" som testas. Att jag kan koppla ihop tidpunkten med signalen är enda anledningen till att jag fattar vad det är. Hade det börjat tuta sådär en vanlig tisdag i februari så hade jag aldrig förstått att det PÅ RIKTIGT var ett "Viktigt meddelande till allmänheten" och att jag borde sätta på tv:n eller radion eller något sådant. Hade ni gjort det?

Någon som förresten vet hur allvarligt det måste vara för att signalen ska tjuta på riktigt? Är det krig som gäller eller kan det vara något lite mindre allvarligt?

3 kommentarer:

  1. Lite ironiskt att samma dag som de testar larmet-till-allmänheten i Halmstad läcker det ut frätande natriumhydroxid i dricksvattnet. Vad är oddsen för det?
    //Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså gerellt känns Halmstad som en farlig plats. Det var väl inte så länge sen som jag skickade till dig för att de var en mina eller något sånt som flytit iland? Hos er lär väl viktigt meddelande till allmänheten tjuta hela tiden?

      Radera
    2. Ja det är nästan lika illa som Mellanöstern. Skulle de låta tutan tjuta för varje gång det hände något enbart i Andersberg skulle de slita den.

      Radera